Södertörns Sjövärnskår har idag drygt 500 medlemmar. Kåren leds av en styrelse som genom flera år bestått av olika eldsjälar som lägger ned mycket tid och kraft på kårens arbete. Kårens högsta beslutsfattande organ är som i alla föreningar ”årsmötet” där samtliga medlemmar är välkomna och har rösträtt. Årsmötet utser styrelse som löpande sköter kårens verksamhet. Flertalet av de ordinarie ledamöterna har eget ansvarsområde såsom vuxenansvarig, ungdomsansvarig, båtansvarig och husansvarig.

Södertörns Sjövärnskår söker ständigt efter fler som är villiga att engagera sig i arbetet. Är du en av dem, så hör av dig till oss genom att klicka Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Kårens säte är i Stockholm.

Styrelsen 2016-2017
Ordförande: Richard Wendt
Vice Ordförande: Fredrik Tiilama
Skattmästare: Henrik Söderkvist
Sekreterare: Ola Strangeway
Vuxenansvarig: Fredrik Tiilama
Ungdomsansvarig: Johannes Inestal - Jenny Keller
Rekrytering: Fredrik Tiilama
Ansvarig Östra Villan: Mikael Arding
Information/web: Jennifer de Waard
Ledamot: Mikael Arding
Ledamot: Fred Rotschild
Ledamot: Philip Larm

Suppleanter:
Max Andersson
Lars Andersson

Revisorer
Åsa Åkesson
Ulf Helleday

Representanter i Båtföreningen:
Johannes Inestal
Jenny Keller
Ludvig Attenäs
Ansvarig för medlemsregistret:
Tony Erling
Ansvariga SVK 77 Huvudskär:
Pär Flyghed
Jan Spång
Ansvarig genemot MSB:
Claes Deshayes & Philip Larm

 

Om Sjövärnskåren

Sjövärnskåren (SVK) är en frivilligorganisation som har uppgiften att rekrytera och utbilda ungdomar och vuxna med tonvikt på den maritima verksamheten. Utbildningen ska tillgodose behovet av marint frivilliga i Försvarsmakten (FM) samt det civila samhällets behov av frivilliga vid katastrofer, olyckor och kriser, företrädesvis i anslutning till havet enligt de utbildningsuppdrag som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) ger. Dessutom ska SVK stödja FM med rekrytering till såväl anställning inom FM som till befattningar inom Hemvärnet (Hv).

Vi använder cookies för att besökaren lättare ska kunna använda webbplatsen. Du kan själv stänga av funktionen via din webbläsares säkerhetsinställningar.