Sjövärnsgården
Vackert beläget vid havet i Gotlands sydligaste socken “Sundre” ligger Sjövärnsgården, den ägs och drivs som en kursgård av Sjövärnskåren Gotland sedan 1993. Gårdens läge erbjuder möjlighet till fantastiska naturupplevelser. Strax intill gården har ornitologföreningen en stuga för fågelskådning och ringmärkning. På natten sveper ljuset från Hoburgens fyr över landskapet. Den slående utsikten uppe i fyren på dagtid är väl värt ett besök. Hoburgsgubben, den berömda rauken som är ett av landets mest kända utflyktsmål ligger ett stenkast ifrån gården.

I Kettelviken, strax norr om Hoburgsgubben, kan man besöka Stenmuseet för att se hur det gick till förr i tiden när det bröts sandsten på Sudret. Här tillverkades oändliga mängder slip- stenar och verksamheten kulminerade i slutet av 1800 talet och början av 1900 talet. År 1873 bildades Gotlands slipstensbolag som hade 150 anställda på den tiden. Ännu finns stenfabriken i Burgsvik med ett tiotal anställda och vid fabriken visas en sevärd utställning.

Om anläggningen
Sjövärnsgården håller en enkel och trevlig vandrarhems standard, med en kapacitet på 46 bäddar i sammanlagt 17 rum, vi kan erbjuda övernattning som lämpar sig för både enskilda, mindre sällskap och större grupper i en avslappnad atmosfär med rum från storleken enkelrum och upp till 4 bäddar.

Sänglinne och handduk tar man med sig själv eller hyr av oss för en liten kostnad. Det finns herr/dam duschar och gemensamma toaletter i korridoren. Samt bastu. Vi har ett fullt utrustat kök för självhushåll. Den tillagade maten kan intas i matsalen eller vid borden på terrassen, båda anslutna till köket. Utomhusgrill finns att tillgå. I övrigt finns på anläggningen ett gemensamt vardags/sällskapsrum med fantastisk havsutsikt genom panoramafönster.
När kursgården inte används av oss själva, hyr vi ut den till grupper för t.ex. konferenser, bröllop och årsdagar.
Kontakta oss för prisuppgifter och tillgänglighet.

Sjövärnsgården är öppen under säsongsperioden
1 april - 9 september och är bemannad av en stugvärd.

Prislista (gäller för 2018)
Enkelrum 270 :-/bädd
2-bäddsrum  490:- = 245:-/bädd
3-bäddsrum 645:- = 215:-/bädd
4-bäddsrum 680:- = 170:-/bädd
Lakansset med handduk 100:-/bädd
Hela anläggningen  9200:-

Vägbeskrivning
Från Visby tag väg 140 mot Burgsvik, vid Fidenäs sväng höger på väg 142 mot Burgsvik. Passera samhället på Hoburgsvägen mot Hoburgen, väl framme där allmän väg upphör, fortsätt rakt fram på grusväg, längst ner vid havet ligger Sjövärnsgården.

För mer info och bokning

Kontakt under lågsäsong:
Tfn: 073-181 88 69 alt. 070-782 52 24

Kontakt under högsäsong (1/4-9/9)

Tfn till gården: 0498-49 74 57

Mobil tel: 070-782 52 24

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

2 o 3-bädds rummen (4-bädds 2 våningssängar)

 Hoburgen 3 bäddHoburgen 2 bädd

Allrummet, panoramafönster utåt havet

Hoburgen allrum

Matsalen

Hoburgen matsal

Altanen utanför matsalen

Hoburgen uteplats

 

För bokning och frågor:

Kontaktperson: Annie Bärnevåg

Kontakt under lågsäsong:
Tfn: 073-181 88 69 alt. 070-782 52 24

Kontakt under högsäsong (1/4-9/9)
Tfn till gården: 0498-49 74 57 (att föredra)
Mobil tel: 070-782 52 24


E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Om Sjövärnskåren

Sjövärnskåren (SVK) är en frivilligorganisation som har uppgiften att rekrytera och utbilda ungdomar och vuxna med tonvikt på den maritima verksamheten. Utbildningen ska tillgodose behovet av marint frivilliga i Försvarsmakten (FM) samt det civila samhällets behov av frivilliga vid katastrofer, olyckor och kriser, företrädesvis i anslutning till havet enligt de utbildningsuppdrag som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) ger. Dessutom ska SVK stödja FM med rekrytering till såväl anställning inom FM som till befattningar inom Hemvärnet (Hv).

Vi använder cookies för att besökaren lättare ska kunna använda webbplatsen. Du kan själv stänga av funktionen via din webbläsares säkerhetsinställningar.