Västernorrlands Sjövärnskår önskar alla en god Jul och ett gott nytt år! Tack för alla arbetsinsatser och ansträngningar under det gångna året! Vila upp er under helgerna så tar vi nya tag under 2019!

Läs gärna SVK RF julbrev.

Lungon Prime 2018

Årets förberedelsearbete av anläggningen på Lungön kommer att starta lördag 9 juni och pågår till söndag 17 juni. Planera redan nu in vilka dagar du kan delta.

Nytt för i år är att vi har utökat tiden för Lungön Prime-veckan att sträcka sig över två helger. Vi tror att detta kommer att göra att fler kan vara med, om än inte nödvändigtvis under hela perioden. Det finns som vanligt möjlighet att övernatta en eller flera nätter, det väljer du såklart själv. Kåren bjuder på frukost, lunch och middag för dig som är med och hjälper till.

Anmälan görs till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 0709-784858 eller på vårt Facebook-evenemang.

Ju fler vi blir ju roligare blir det och dessto mer tid för att skapa roliga kvällsaktiviteter. 

Årets förberedelsearbete av anläggningen på Lungön kommer att starta onsdag 14 juni och pågå till torsdag 22 juni (dagen innan midsommarafton). Planera redan nu in vilka dagar du kan delta.

Nytt för i år är att vi har utökat tiden för Lungön Prime-veckan att också sträcka sig över en helg. Vi tror att detta kommer att göra att fler kan vara med, om än inte nödvändigtvis under hela perioden. Det finns som vanligt möjlighet att övernatta en eller flera nätter, det väljer du såklart själv. Kåren bjuder på frukost, lunch och middag för dig som är med och hjälper till.

Anmälan görs till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 0709-784858 eller på vårt Facebook-evenemang.

Ju fler vi blir ju roligare blir det och dessto mer tid för att skapa roliga kvällsaktiviteter. 

Förberedelseveckan Lungön Prime 2016 gick i mål med uppdraget! Som mest var tio deltagare samlade samtidigt men fler bidrog bitvis under veckan. Självklart gick både grillar och bastu varma. Tack alla deltagare för att sommarskolan på Lungön kan lägga mer tid på utbildningen än på anläggningen!

    


Det är dags att börja rådda med segeljollarna inför sommaren. De ska tvättas, vaxas och göras fina, seglen ska checkas och riggarna trimmas.

Vilka jollar pratar vi om? Vi har köpt in 5 st nya (begagnade) 2-kronor som behöver fixas till och klargöras. Vi har sedan tidigare 4 st 2-kronor och 2 st Monark 606. Hinner vi så kan vi också titta på våra laserjollar och Monark 44.

Alla våra jollar ska vara färdiga och fina till sommarskolan, många av dem redan helgen innan för utlåning till Härnösands Segelsällskaps jolleläger för ungdomar. Därför inbjuder vi nu till en jollefixarhelg!

Tid: 11-12 juni. Samling 09.00 lördag morgon. Avslutning ca 16 söndag eftermiddag. 
Plats: Marinhamnen, Härnösand.
Vi ordnar gemensam mat under helgen, Övernattning kan ske i första hand på våra båtar i hamnen.
Vem kan vara med? Medlemmar i SVK oavsett ålder eller föräldrar till medlemmar. Inga förkunskapskrav förutom förmågan att vara glad och vilja vara med.

Anmälan senast 9/6 för planering av mat och sovplats via epost till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Frågor besvaras på samma epostadress som ovan.

Välkommen!

Sjövärnskåren
Jonas Lundgren och Anton Dahlqvist

Om Sjövärnskåren

Sjövärnskåren (SVK) är en frivilligorganisation som har uppgiften att rekrytera och utbilda ungdomar och vuxna med tonvikt på den maritima verksamheten. Utbildningen ska tillgodose behovet av marint frivilliga i Försvarsmakten (FM) samt det civila samhällets behov av frivilliga vid katastrofer, olyckor och kriser, företrädesvis i anslutning till havet enligt de utbildningsuppdrag som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) ger. Dessutom ska SVK stödja FM med rekrytering till såväl anställning inom FM som till befattningar inom Hemvärnet (Hv).

Vi använder cookies för att besökaren lättare ska kunna använda webbplatsen. Du kan själv stänga av funktionen via din webbläsares säkerhetsinställningar.