DC Informerar 2013-03-17
Nu pågår vårens förberedelser för fullt. Det är förberedelser för divisionsstämman som äger rum i Karlskrona 6/4, Östhammars sexårsöversyn, Övning med anslag från MSB och 100-årsjubileet i Göteborg och vårens utbildningsverksamhet. Det är roligt när det är mycket på gång, extra roligt nu med många nya ungdomar som visar sitt intresse!
När det är mycket att göra så är det också många som är intresserade av att delta i vår verksamhet. Det gör att jag behöver veta nu vilka dagar du har möjlighet att delta i vår verksamhet. Vi behöver hjälp framförallt under  påskhelgen då vi jobbar med Östhammar.
Vi har också platser kvar ombord på våra planerade körningar.

Här på Sjövärnskårens hemsida kan du se våra närmast kommande aktiviteter, längst ner hittar du divisionens kalender.
Sjövärnskårsdivision Syd finns också på Facebook där du lätt följer vår verksamhet. Min målsättning är att vi ska publicera fler bilder på både webb och Facebook.
För att anmäla dig till divisionens verksamhet så skickar du ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så fort du kan,  dock senast fyra veckor före kursstart eller motsvarande.
Välkommen!

Marcus Strandepil
DC SVKdivS

DC Informerar 2013-01-29

Sedan mitt förra meddelande i oktober har divisionen haft allt annat än en lugn vinterperiod.
Under uthyrning till Sjöstridsskolan gick Östhammar på grund vilket har krävt mycket resurser för att få propeller och axel utbytta.
C HKV/PROD MARIN har fattat beslut att det åter är möjligt för FM att hyra in SVK fartyg och båtar. Ett viktigt beslut för divisionen. Med detta beslut som stöd har styrelsen gett mig direktiv att genomföra sex-års-översyn,6Ö, för Östhammar.
Vi planerar också att deltaga i Sjövärnskårens 100-års-jubileum i Göteborg i maj.
Samma vecka planerar vi övning för MSB som divisionen fått ansvar att planera och genomföra.

Jag hade möjlighet att delta i förra veckans Marinstridsdagar och det nautiska seminariet.
Mycket nyttigt att SVK deltar. Mer detaljer kring seminariet lämnar jag i rapport till SVK RF. Hör av dig om du vill ta del av denna.

SVK 09 Dalarö har nu destruerats på ett miljömässigt sätt. Känner du någon som behöver huvud- eller hjälpmaskinerna så är de till salu!

Gör ditt engagemang i Sjövärnskåren att du har behov av inpasseringstillstånd till marinhamnen i Klagshamn eller Försvarsmaktshamnen i Karlskrona? Nya regler innebär att säkerhetsprövning är ett krav och därför måste all inpasseringstillstånd sökas igen. Om du har ett tillstånd idag som är sökt av Sjövärnskåren så kommer det att makuleras utan vidare meddelande. Hör av dig till mig senast 15/2 om du har behov av inpassering till någon av hamnarna.

Sjövärnskårsdivision Syd finns också på Facebook där du lätt följer vår verksamhet. Min målsättning är att vi ska publicera fler bilder på både webb och Facebook.
Årets verksamhet har ännu inte beslutats av styrelsen ännu och det finns ett par frågetecken men jag vill ändå dela med mig av planen som den ser ut nu. Notera att ändringar kan komma att behöva göras.

För att anmäla dig till divisionens verksamhet så skickar du ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast fyra veckor före kursstart eller motsvarande.
Om du behöver hämta ut uniformspersedlar eller gå på läkarbesök så behöver jag din anmälan 2½ månad i förväg!

Välkommen!
Marcus Strandepil
DC SVKdivS

Om Sjövärnskåren

Sjövärnskåren (SVK) är en frivilligorganisation som har uppgiften att rekrytera och utbilda ungdomar och vuxna med tonvikt på den maritima verksamheten. Utbildningen ska tillgodose behovet av marint frivilliga i Försvarsmakten (FM) samt det civila samhällets behov av frivilliga vid katastrofer, olyckor och kriser, företrädesvis i anslutning till havet enligt de utbildningsuppdrag som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) ger. Dessutom ska SVK stödja FM med rekrytering till såväl anställning inom FM som till befattningar inom Hemvärnet (Hv).

Vi använder cookies för att besökaren lättare ska kunna använda webbplatsen. Du kan själv stänga av funktionen via din webbläsares säkerhetsinställningar.