PREV
NEXT

Veteranflottiljen

Södertörns Sjövärnskår är av SVK RF utsedd till samarbetskår gentemot Veteranflottiljen, en ideell förening som bl.a. driver flera f.d. torped- och motortorpedbåtar. Som medlem i Södertörns Sjövärnskår har du möjlighet att vara med och ta hand om dessa unika farkoster och kanske rent av bli ordinarie besättningsman om du har rätt ambition och vilja. Hör av dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. om du vill veta mer om samarbetet eller kontakta  veteranflottiljen http://www.veteranflottiljen.se/ direkt och ange att du tillhör Södertörns Sjövärnskår.

På bilden ses motortorpedbåten T26 komma in för passage av vårt fartyg SVK77 Huvudskär.

 

Om Sjövärnskåren

Sjövärnskåren (SVK) är en frivilligorganisation som har uppgiften att rekrytera och utbilda ungdomar och vuxna med tonvikt på den maritima verksamheten. Utbildningen ska tillgodose behovet av marint frivilliga i Försvarsmakten (FM) samt det civila samhällets behov av frivilliga vid katastrofer, olyckor och kriser, företrädesvis i anslutning till havet enligt de utbildningsuppdrag som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) ger. Dessutom ska SVK stödja FM med rekrytering till såväl anställning inom FM som till befattningar inom Hemvärnet (Hv).

Vi använder cookies för att besökaren lättare ska kunna använda webbplatsen. Du kan själv stänga av funktionen via din webbläsares säkerhetsinställningar.